FAQ

- Waarom registreren?

Om te in te schrijven op onze webcasts of webinars dient u zich eerst te registreren.  Die registratie omvat o.a. een aantal gegevens die nuttig zijn voor de facturatie.  Bij die registratie worden ook uw logingegevens aangemaakt.  Die logingegevens bestaan uit een gebruikersnaam en een paswoord. Die logingegevens kunt u daarna gebruiken voor het inschrijven op een webcast, voor de aankoop van een webinar of voor het raadplegen en gebruiken van de online diensten (documentatie, attesten, uw webinars, …).  
Om te registreren klikt op de knop ‘Registreren’ en volgt u de instructies. 
Indien de facturatiegegevens verschillend zijn van de algemene gegevens, kan u dit hier ook aangeven.

FAQ - Registreren
Indien u reeds bent geregistreerd op de website van KennisAteliers, dan hoeft u die procedure niet meer opnieuw te doen en kunt u inloggen met uw logingegevens van KennisAteliers.
Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail op het e-mail adres dat u invulde.

- Hoe inschrijven?

Na de registratie of na het inloggen kunt u inschrijven voor een webcast of een webinar on demand bestellen. Na het inloggen krijgt u een overzicht van de geplande ‘webcasts’ of  van de beschikbare ‘webinars’.  U vinkt die webcasts aan de u wenst te volgen en vult de naam de deelnemer(s). Na bevestiging van uw inschrijving, ontvangt u per e-mail hiervan een bevestiging met vermelding van uw gebruikersnaam en uw paswoord.

Inschrijven

--> Na het aanvinken van uw keuze klikt u op 'kies een deelnemer' en selecteert de naam van de deelnemer.

 


 

Indien u een andere persoon van hetzelfde bedrijf (BTW-nummer) wenst in te schrijven, volgt u dezelfde procedure. Na de keuze van de webcast waarvoor u iemand wenst in te schrijven, klikt u op deelnemers en vervolgens op ‘nieuwe deelnemers aanmaken’.  U vult de instructies bij het invullen van de nodige gegevens voor die nieuwe deelnemer en klikt vervolgens op ‘inschrijven’.
Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail op het e-mail adres dat u invulde.

 

--> Na het selecteren van de webcast en het aanduiden van de deelnemer(s) klikt u op 'inschrijven'.

--> U krijgt een bevestiging van uw inschrijving/bestelling en u ontvangt daarna een bevestigingsmail van uw inschrijving op het e-mail adres dat u bij regsitratie hebt ingevuld.

 

bevestiging groene balk

 

 

- Wachtwoord vergeten

Uw gebruikersnaam en paswoord worden aangemaakt tijdens de registratie en worden tevens bevestigd per mail na de registratie. U ontvangt die ook per mail telkens als u inschrijft.
Indien u uw logingegevens niet meer terug vindt kunt u ofwel een paswoord aanvragen via de link ‘paswoord vergeten’.  Indien u hiermee problemen ervaart kunt u ons steeds contacteren via info@kennisateliers.be of via 02/331.49.87.

 

- Hoe verloopt een webcast ?

Hoe verloopt een webcast ?

Voor het volgen van een online seminarie klik op ‘Mijn Webcasts’ waarna u een overzicht krijgt de live uitzendingen waarvoor u ingeschreven bent.

mijn webcasts

Door het aanklikken van die link naar een online uitzending krijgt u toegang tot de gekozen uitzending. Inloggen voor een webcast kan vanaf 15 minuten voor de start ervan.

Wanneer u een online uitzending volgt, krijgt u onderstaand scherm te zien. Verschillende composities van de beelden zijn mogelijk: de spreker of presentatie als volledig scherm of het beeld van de spreker en presentatie naast elkaar. Aan de compositie van de beelden kan u niets veranderen, dit wordt door KennisAteliers bepaald.      

 

Aandachtscontrole

De aandachtscontrole is een belangrijk onderdeel van een rechtstreekse uitzending. KennisAteliers voert deze verplichte controles uit als onderdeel van de voorwaarden tot het verlenen van een attest in kader van de permanente vorming.

Op regelmatige tijdstippen zal een ‘pop up’ verschijnen tijdens de uitzending. Van zodra die aandachtscontrole verschijnt, geeft u de gevraagde respons.  Opgelet: de aandachtscontroles  zijn slechts een beperkte periode actief, het is dus essentieel dat u direct antwoord. Wanneer de aandachtscontrole afgesloten is kunt u niet meer antwoorden.

 

 

Vragen stellen

U hebt ook steeds de mogelijkheid  om tijdens de webcast vragen te stellen aan de spreker. U klikt hiervoor rechts onderaan op de ‘Question’-knop. U kunt uw vragen in het tekstveld invullen en vervolgens verzenden. Uw vraag zal alleen zichtbaar zijn voor de moderator die uw vragen stelt aan de spreker.

vragen stellen 2

 

Documentatie

De presentatie en documentatie van de seminaries waarvoor u ingeschreven bent, worden beschikbaar gesteld in het persoonlijk keuzemenu (bovenaan het scherm) onder ‘Documenten’. Nadat u hierop geklikt heeft, kiest u voor het jaar waarin het seminarie doorgaat/doorging (ook na het seminarie blijven de documenten beschikbaar). Hier vindt u de documentatie van de seminaries terug waarvoor u ingeschreven bent. Door op de link te klikken, kan u deze documenten downloaden.

documenten

 

Verklaring op eer

De ingevulde Verklaringen op eer moeten binnen het uur na  het einde van de webcast bezorgd worden aan KennisAteliers via fax (02/331.49.87) of e-mail (info@kennisateliers.be). Conform de richtlijnen zal er geen rekening gehouden worden met laattijdig ingediende verklaringen op eer.           

De verklaringen op eer zijn een paar dagen voor de start van de webcast beschikbaar op onze website, samen met de documentatie, onder de rubriek ‘Documenten’.

OPGELET: verklaringen op eer worden één uur na het einde van het seminarie verwijderd uit ‘Documenten’. Het is dus aan te raden dit document op voorhand te downloaden.

 

Attest permanente vorming

Het attest permanente vorming wordt alleen toegekend indien:

  • de online deelnemer op tijd heeft ingelogd en de volledige duurtijd van het online seminarie ingelogd is gebleven
  • de online deelnemer op alle aandachtscontroles binnen de responstijd heeft gereageerd, tijdens het seminarie.
  • de online deelnemer de ingevulde verklaring op eer binnen het uur na het einde van het online seminarie bezorgd aan KennisAteliers. Dit document is beschikbaar in de linkse verticale navigatie onder de rubriek “documenten”, dit tot 1 uur na de uitzending.

U kunt op de website uw attest raadplegen/downloaden. U logt hiervoor in op www.E-Ateliers.be en kiest in het menu bovenaan de pagina de rubriek ‘Attesten’. Uw attesten worden chronologisch opgelijst.

attesten oplijsting